Om oss

Casa Hera  ingår i vårt företag Piano Due AB med organisationsnummer 556399-9035. Vi är två delägare, Monica Strandell och Göran Almé.

Casa Hera är vår gårdsbutik på Österlen. Namnet är hämtat från vårt hus Casa Hera med olivlund i Basilicata i södra Italien.

Casaherabutiken.se är vår webbutik.

Adress till Casa Hera på Österlen

Västergårdavägen 15

272 93 Tommarp

Tel 0703-34 44 50.

SOMMARÖPPET 2022: ONSDAG - SÖNDAG kl 11-17 från 1 juli till 31 augusti. Därefter nya tider som syns på Google maps, instagram och Facebook @casahera. Ring /sms:a gärna och fråga. 

Så här började det

Historien bakom Casa Herabutiken började med ett litet stenhus och en olivlund i Basilicata i hålfoten på den italienska stöveln år 2007. Vi skördar våra oliver och kallpressar dem till naturell olivolja.

Sortimentet av varor har vuxit organiskt utifrån vår nyfikenhet och lust att upptäcka det mindre kända södra Italien. Vi har nu ett brett sortiment av keramik samt delikatesser som vi köper direkt från hantverkare och odlare i Basilicata och Apulia.

Gårdsbutik på Österlen

Monica Strandell bor och arbetar med sin man Göran Almé på en fyrlängad gård på Österlen i Skåne där ett växthus på ladans baksida är ramen för den nya gårdsbutiken Casa Hera Österlen. Numera ingår även ladan i butiken. Casa Heras egen olivolja samt keramik i brukstradition från Apulien/Apulia/Puglia och mathantverk från Basilicata, Abruzzo och Apulia finns i butiken. Även Ortigias doft- och tvålsortiment från Sicilien samt lite annat.

Engagemang i Italien

Ett nästan livslångt bejakande av de goda sidorna av Italien har resulterat i tre helt olika restaureringsprojekt i landet som finns att hyra. Ett 200-årigt byhus i en medeltida bergsby i Abruzzo och ett litet vitputsat hus i en oliv- och citruslund i grekisk byggtradition i Basilicata har på senare tid fått sällskap av en klassisk stadsvåning med höga stjärnvalv i de historiska kvarteren i den 3000-åriga staden Oria i Apulia. Dessa tre ställen hyr vi ut för semester. Skicka ett mejl om du vill ha länkar till våra annonser på Blocket utland. 

Läs mer om Monica

Monica Strandell, skribent och fotograf.