Om Casa Hera

Sedan början av december 2023 har vi åter öppet i webbutiken och kan leverera ett begränsat sortiment från vår nya plats i Falun i Dalarna. Främst har vi nypressad olivolja och ett härligt doft- och tvålsortiment från Ortigia Sicilia. Våra omtyckta pastaskålar i blått och grönt är på väg från vår keramiker i Puglia. Hör av dig om du vill beställa något som är slutsålt.

CASA HERA PÅ ÖSTERLEN stängde 30 september 2023, vår sista säsong efter sju mycket givande år med besök av positiva och Italienintresserade kunder från när och fjärran. Vi är både tacksamma och överraskade över att kunder har hittat till oss från hela Sverige och utlandet som London, Amsterdam, Los Angeles, Zürich, Sicilien och Hongkong för att nämna några. 

Vi stängde gårdsbutiken i Tommarp på grund av flytt till Falun i kombination med vårt boende i Oria i Puglia. Vi fortsätter dock att leverera det våra stamkunder önskar, men under friare former utan butik med fasta öppettider. 

 

Frågor?

Ring /sms:a gärna till Monica på 0703-34 44 50 eller mejla till monica@casahera.se. 

Casa Hera - Smak från södra Italien ingår i vårt företag Piano Due AB med organisationsnummer 556399-9035. Vi är två delägare, Monica Strandell och Göran Almé.

Casa Hera  är namnet på vår butik med egen import från södra Italien. Namnet är hämtat från vårt hus Casa Hera med olivlund i Basilicata i södra Italien.

Casaherabutiken.se är vår webbutik.

Tel 0703-34 44 50.

Så här började det

Historien bakom Casa Herabutiken började med ett litet stenhus och en olivlund i Basilicata i hålfoten på den italienska stöveln år 2007. Vi skördar våra oliver och kallpressar dem till naturell olivolja.

Sortimentet av varor har vuxit organiskt utifrån vår nyfikenhet och lust att upptäcka det mindre kända södra Italien. Vi har specialbeställd keramik samt fina olivoljor som vi köper direkt från hantverkare och odlare i Basilicata och Apulia. 

Monica Strandell har bott och arbetat med sin man Göran Almé på en fyrlängad gård på Österlen i Skåne 2015-2023 där ett växthus på ladans baksida var ramen för gårdsbutiken Casa Hera Österlen, på senare år ingick även ladan i butiken.

Casa Heras egen kallpressade olivolja samt keramik i brukstradition från Apulien/Apulia/Puglia var början på sortimentet som fokuserats på mathantverk från Basilicata, Abruzzo och Apulia där vi själva har våra andra hem. Även Ortigias doft- och tvålsortiment från Sicilien samt skärbrädor av olivträ ingår i sortimentet.

Engagemang i Italien

Ett nästan livslångt bejakande av de goda sidorna av Italien har resulterat i tre helt olika restaureringsprojekt i landet som finns att hyra. Ett 200-årigt byhus i en medeltida bergsby i Abruzzo och ett litet vitputsat hus i en oliv- och citruslund i grekisk byggtradition i Basilicata har på senare tid fått sällskap av en klassisk stadsvåning med höga stjärnvalv i de historiska kvarteren i den 3000-åriga staden Oria i Apulia. Dessa tre ställen hyr vi ut för semester. Skicka ett mejl om du vill ha länkar till våra annonser på Blocket utland. 

Läs mer om Monica

Monica Strandell, skribent och fotograf.